dimarts, 5 de juliol del 2011

“On posem el cul?” Charles i Ray Eames

Us presento a Charles Eames i la seva esposa Ray. Per mi són uns dels grans dissenyadors del segle XX. En Charles Eames es diu que el van expulsar de l’escola d’arquitectura de Washington per defensar l’arquitectura de Frank Lloyd Wright perquè la trobaven massa moderna. Al cap d’uns anys va conèixer l’Eero Saarinen arquitecte finlandès i el va influenciar tant que va tornar a acabar la carrera a Cranbrook Academy of Art a l’estat de Michigan.

Finalment als 34 anys es va divorciar de la primera dona per casar-se amb la Ray-Bernice i els dos junts van dissenyar, per mi, unes de les millors cadires que s’han fet mai.
En el post d’avui us presento un primer grup de cadires fetes per la parella Eames. Aquestes són el grup del les “plàstic chairs” o en el seu moment “Fiberglass chairs” fetes entre el 1948 que van invitar el balancí (rocker) fins a 1950 que van inventar l’Eiffel (la de els potes metàl·liques i sense braços). Per mi el valor afegit que tenen és que després de més de 50 anys es veuen tant contemporànies com el dia en les que les van inventar.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada